Teeling Whiskey

The Spirit of Dublin - A Craft Revival

Teeling Whiskey är ett oberoende, familjeägt irländsk whiskeydestilleri helt dedikerat till uppgiften att återskapa valfriheten och bredden inom den historiskt stolta irländska whiskeytraditionen. Teelings historia dateras tillbaka till år 1782 då Walter Teeling grundade sitt destilleri kring Marrowbone Lane i frihandelsområdet i Dublin. Nuvarande generation Teelings, Jack och Stephen,  driver nu familjens arv vidare med målet att skapa världens bästa ”craft whiskey”.

Dublin har traditionellt varit centrum för den irländska whiskey industrin. Under Teelings grundares, Walter Teeling, tid fanns det över 37 olika destillerier bara i Dublin och området kallades den ”gyllene triangeln” på grund av det stora antalet destillerier på liten yta.

Stora delar av den tidigare stolta irländska whiskeyindustrin lades ned under efterkrigstidens krisår för att i princip dö ut under 60-talet. Teeling Whiskey Distillery är det första destilleriet som öppnas i Dublin på över 125 år och återför konsten att destillera utsökt whiskey till hjärtat av Dublin. Teelings mål är att återuppliva ett oberoende högkvalitativt whiskeymärke

TIllbaka till producenter

TOMP     Box 15 701 40 Örebro     Besöksadress Drottningsgatan 11     Tel +46 (0) 196114880     Fax +46 (0) 19 611870