Westons Cider

Westons är ett familjeföretag som startades redan 1880 av Henry Weston i byn Much Marcle mellan Birmingham och Cardiff där det än idag är beläget. Företaget drivs av Mrs Helen Thomas, Henrys barnbarnsbarn. Av tradition gör man engelsk cider på speciella äpplen som är något mindre än vanliga äpplen. Dessa äpplen är i stort sett oätliga eftersom de är mycket syrliga och har ett tjockt, fiberrikt skal. Däremot gör dessa egenskaper dem alldeles utmärkta till att pressa och jäsa musten till cider.

Cidern bryggs efter gamla recept vilket i kombination med frukten ger Westons cider den unika smaken. Än idag används samma äppel- och päronodlingar som Henry Weston nyttjade när produktionen startade och alla äpplen plockas för hand.

Tillsammans med kvalitativa råvaror, kunskap och erfarenhet skapar Westons idag en cider som står sig stark såväl på den inhemska som den internationella marknaden. Man exporterar i nuläget till fler än 30 länder och Westons är Storbritanniens största oberoende ciderproducent.

TIllbaka till producenter

TOMP     Box 15 701 40 Örebro     Besöksadress Drottningsgatan 11     Tel +46 (0) 196114880     Fax +46 (0) 19 611870