Produktbild

Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale

Typ: Ale

Producent: Innis & Gunn Brewing Company

Beskrivning: Året är 2002. En världsledande whiskyproducent har bestämt sig för att skapa en whisky med smak av ale. Bryggmästaren Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale. Tanken är att alen vid lagring på ek skall skänka karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagring på samma fat. Whiskyn lanseras och blir en succé. 

Flera månader och litervis med bortkastat ale senare får Mr Sharp ett telefonsamtal som skall förändra allt. En chef vid destilleriet berättar att de anställda fyller flaskor med ölet som bara slängs bort. Arbetarna på golvet hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet smakade fantastiskt.

Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale har lagrats på ekfat som tidigare lagrat Bourbon Whiskey från USA vilket ger produkten en spännande karaktär. Ölet har inslag av bränt socker, apelsin och kokos men även en fräsch fruktighet från humlen. Sist men inte minst återfinns Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och kryddighet som kommer från lagringsprocessen på ek.

Denna produkt finns i Systembolagets fasta sortiment. Klicka här för att se om varan finns i din butik.

Alkoholhalt
Flaskor/kolli
Ursprung
Artikelnummer

7,4 %
24
Skottland
2110

TOMP     Box 15 701 40 Örebro     Besöksadress Drottningsgatan 11     Tel +46 (0) 196114880     Fax +46 (0) 19 611870