Collective Arts släpper två nya öl på Systembolaget i tillfälligt släpp

Den 20 september är det dags för ett spännande tillfälligt släpp på Systembolaget då det kanadensiska bryggeriet Collective Arts lanserar två nya öl på den svenska marknaden. De två ölen som kommer att finnas tillgängliga är IPA No28 – Deceptive Creature NEIPA och Mango, Lime & Jalapeno Gose. Båda ölen är en del av bryggeriets tradition av att kombinera unik smakprofil med konstnärliga etiketter.

IPA No28 – Deceptive Creature NEIPA är en New England IPA som bjuder på en riktig smakexplosion. Med en alkoholhalt på 6,8% är denna hazy och humlespäckade öl packad med tropiska smaker, tack vare användningen av Nectaron-humle, balanserad med klassisk Citra. Smakprofilen domineras av mango, passionsfrukt och citrus, vilket ger en fruktig och läskande upplevelse. Ölets etikett är skapad av den italienske konstnären Nanà Dalla Porta (@oktopus_sapiens) (Soverato, Italien), som är känd för sina fantasifulla och detaljerade illustrationer.

För dem som söker något utöver det vanliga erbjuder Collective Arts också Mango, Lime & Jalapeno Gose. Denna suröl är inspirerad av klassiska kryddiga margaritas och har en alkoholhalt på 5,6%. Smakerna av mango, lime, salt och jalapeños skapar en perfekt balans mellan sötma och hetta, vilket ger en unik och uppfriskande smakupplevelse där öl möter cocktail. Den livfulla etiketten för denna öl är designad av den franske konstnären Yaba Illu (@yaba.illu)(Paris, Frankrike), känd för sina dynamiska och färgstarka konstverk.

Om Collective Arts Brewing:
Collective Arts Brewing är ett innovativt bryggeri baserat i Hamilton, Ontario, Kanada. Bryggeriet är känt för att kombinera kreativ bryggning med samtida konst. Varje öl lanseras med en unik etikett skapad av konstnärer från hela världen, vilket gör varje flaska till ett konstverk i sig. Deras mission är att sammanföra världens konstnärer och hantverksölentusiaster genom att erbjuda ett brett utbud av smakrika och visuellt tilltalande öl.

IPA No 28 – Deceptive Creature

Pris: 42,90 (+1kr pant)

Art. nr: 1001614

Lansering: 20 september 2024

Konstnär: Nanà Dalla Porta, @oktopus_sapiens

Alkoholhalt: 6,8%

Format: burk, 473 ml

 

Sour No 30  – Mango, Lime & Jalapeno Gose

Pris: 39,90 (+1kr pant)

Art. nr: 1035514

Lansering: 20 september 2024

Konstnär: Yaba Illu, @yaba.illu

Alkoholhalt: 5,6%

Format: burk, 473 ml