Innis & Gunn lanserar Vanishing Point 08 – en exklusiv imperial stout lagrad på fat från The Glenlivet.

Den 18 oktober släpper det skotska bryggeriet Innis & Gunn äntligen sin åttonde utgåva i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point. Denna exklusiva Imperial Stout på kraftfulla 11% är även i år ett samarbete med skotska whiskyproducenten The Glenlivet. 37 000 flaskor av denna fylliga smakbomb i presentförpackning kommer att förgylla Systembolagets hyllor från 18 oktober. Bäst före datumet är juni 2029 vilket indikerar att ölen går utmärkt att lagra. Artikelnumret är 1093101, 500 ml och pris 69 kr.

Klicka här för att se om Innis & Gunn Vanishing Point 08 finns på ditt lokala systembolag.

Innis & Gunn grundades 2003 av Dougal Gunn Sharp och har sedan dess vuxit till ett av Skottlands mest innovativa bryggerier. Med en passion för kvalitet och kreativitet har de skapat en serie prisbelönta öl, kända för sin unika smakprofil och användning av ekfat. Bryggeriets fokus på innovation och hållbara metoder har gjort deras öl till favoriter bland såväl experter som konsumenter världen över.

Nu avslöjar Innis & Gunn att den åttonde utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point snart kommer ut på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 08. Denna årgång fortsätter samarbetet med de legendariska whiskymakarna på The Glenlivet och tar oss till en oväntad plats: Karibien.

Vanishing Point 08 har lagrats under flera månader i fat som tidigare innehållit The Glenlivet Caribbean Reserve. Dessa fat användes först för att lagra karibisk rom innan de fördes till Skottland för att användas till att fullända The Glenlivets single malt whisky. Detta unika samspel mellan öl och whisky har gett en djup, komplex smak med karibiska toner.

Vanishing Point-serien är en av bryggeriets årliga höjdpunkter och namnet återspeglar Innis & Gunns grundare och bryggmästare Dougal Gunn Sharps orubbliga uppdrag – att aldrig sluta tänja på ölbryggningens gränser.

Dougal Gunn Sharp, bryggmästare och grundare på Innis & Gunn säger:

”Imperial stout är ett populärt öl och är fantastiskt att avnjuta antingen kylt eller i rumstemperatur.

Vanishing Point 08 är fyllig, komplex men ändå mjuk, med en tydlig ryggrad av espresso och toffee, och subtila inslag av tropisk frukt. Det är ett öl som är idealisk för att avnjuta under vintermånaderna, som en fin julklapp eller till och med på självaste julafton.

Att lagra den här ölen i The Glenlivet Caribbean Reserve Caks har gjort detta till en mycket speciell samlarupplaga.”

37 000 flaskor Vanishing Point 08 kommer att finnas tillgängliga på utvalda Systembolag från och med fredagen den 18 oktober. Den kommer i 500 ml flaska i en fin presentförpackning. Missa inte chansen att lägga vantarna på denna exklusiva samlarutgåva och njut av en verkligt unik ölupplevelse.

PRODUKTFAKTA INNIS & GUNN VANISHING POINT 08

ARTNR: 1093101

LANSERING: 18 oktober

ALKOHOLHALT: 11%

FORMAT: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning

PRIS: 69 kr

Har du fyllt 25?

TOMP.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället