Olivier Tricon är son i en vinodlande familj. Han studerade oenologi på universitetet och har erfarenhet vinodling, vinframställning och vinhandel.
Sedan slutet av 1990-talet har han drivit familjeegendomen Domaine de Varoux i Chablis med 30 hektar vingårdar i hjärtat av Chablis. Förutom den egna egendomen framställer Olivier Tricon Chablis från flera andra områden i distriktet, både med Premier Cru- och Grand Cru-status.
Domaine de Varoux består av 30 hektar vingårdar som ligger vid Les Pargues, mitt mellan Premier Cru Montmains och Vaillons. Man kan erbjuda Chablis till mycket konkurrenskraftiga priser, skillnaden ligger i att Les Pargues övergavs under första världskriget och därför blev ”avklassificerad”. Nu levererar 35-åriga vinstockar vin med imponerande koncentration. Vinet produceras i hermetiskt slutna ståltankar, utan syrets negativa inverkan, för att bevara druvans friskhet och livliga fruktighet. Efter endast en kortare tid på ståltankarna buteljeras vinet.